DEJAVNOSTI OB 90. LETNICI GBL

 900 KILOMETROV ZA 90 LET!

.

 

Datum: 04.10.2012 Avtor prispevka: Jure Dolinar

 

V letošnjem letu praznujemo 90 let našega obstoja in v ta namen smo pripravili odpravo, kjer smo prekolesarili 900km. Odprava smo poimenovali 900km za 90let GBL. Drugega septembra smo se odpravili na pot, kolesarska trasa je potekala po Srbiji in Makedoniji. Ekipo so sestavljali štirje kolesarji: Dolinar Jure, Potočnik Milan, Zupančič Klemen in Zupančič Rado ter dva logistika Košir Gregor in Trilar Boštjan. Pot dolgo 900 km smo opravili v šestih etapah dolgih od 110 km pa do najdaljše 184 km. Štartali smo v Beogradu se odpeljali ob Donavi do Donjeg Milanovca potem pa proti jugu do Ohrida, ki je bil tudi cilj našega kolesarjenja. Med potjo smo obiskali tudi naše kolege gasilce v Beogradu, Boru, Leskovcu, Bitoli in na Ohridu. Predstavili smo jim našo pot in jim dali simbolična darila naše enote. Prav povsod smo doživeli topel sprejem še posebej v Boru kjer nas je sprejel tudi poveljnik brigade. Celo pot smo opravili v izredno lepem vremenu. Največji problem je bil močan protiveter ki nas je že prvi dan ob Donavi prav pošteno namučil. Naslednje dni je bil naš največji sovražnik velika vročina sredi dneva tudi 37 stopinj. Zato smo ustajali zgodaj po zajtrku smo bili na kolesih že ob 6h. Da je potekalo vse tekoče sta za nas skrbela logista, ki sta nas oskrbovala z napitki. Približno na sedemdesetem kilometru pa sta nam pripravila malico. Poleg tega je Grega z nami opravil približno polovico poti na kolesu. Motivacija je bila kljub veliki vročini in delni utrujenosti ves čas na višku. 

Podatki-statistike:
Število etap: 6 + 1.dan kratek PROLOG
Razdalja: 902.17 km
Čas: 35:01:12
Povprečna hitrost: 25.7 km/h
Povečanje višine: 6.411 m
Število defektov pnevmatik: 6x zračnica, 1x plašč
Najvišja izmerjena temperatura med vožnjo: 39,5oC


Za našo odpravo smo pridobili tako materialna kot finančna sredstva s strani različnih donatorjev in sponzorjev katerim se iskreno zahvaljujemo. Več o odpravi pa si lahko preberete tudi na strani www.gasilska brigadaljubljana.si S finančno ali materialno pomočjo so nam pomagali:

- GASILSKA BRIGADA LJUBLJANA
- Vizija Varnosti
- Mi – Star d.o.o.
- Gasilska oprema d.o.o.
- Živas Commerce d.o.o.
- Potapljaško društvo EURO DIVER
- GASILSKA VOZILA PUŠNIK d.o.o.
- Pralnica in čistilnica MEHURČEK
- WEBO d.o.o.
- BILAK s.p.
- SPORT-ELEC, KREJA d.o.o.
- VO2 SPORT
- Zavarovalnica TRIGLAV
- PANACEO SPORT
- SI MOBIL
- Zasebna ambulanaza Sonja Gambuš Bezak
- Veb Company
- Maxximum shop
- Extreme Vital Škofja Loka
- BOLLE športna očala
- Dejan Frlič s.p.
- Mobitel d.o.o.

Ponovno smo dokazali, da smo skupaj nepremagljivi - HVALA

 

 

 

2. KOLESARSKI MARATON, ZA 90 LET!

.

 2. KOLESARSKI MARATON, ZA 90 LET!

 

Datum: 13.08.2012 Avtor prispevka: G.B.

Kot ugotavljamo, je kolesarstvo vse bolj priljubljen šport tudi med nami – poklicnimi gasilci.

Ker naša enota praznuje obletnico, jo bomo zabeležili tudi vsi ljubitelji kolesarstva.
Prireditev je namenjena vsem zaposlenim v GBL, prostovoljnim gasilcem JGS Ljubljana - oddelku ZIR – MOL ter družinskim članom in prijateljem. Trasa je speljana tako, da bo zanimiva tudi iz operativnega vidika, saj se bomo peljali po območju na katerem posredujemo. Peljali se bomo tudi mimo naslednjih gasilskih društev:Več informacij: dobite tukaj
Trasa: klikni tukaj. 

 

 

 

 

 

 

 

900 KILOMETROV ZA 90 LET!

.

900 KILOMETROV ZA 90 LET!

 

Datum: 06.07.2012 Avtor prispevka: G.B.

 

V letošnjem letu praznujemo 90 let našega delovanja in v ta namen pripravljamo odpravo, med katero bomo prekolesarili 900km. Odprava bo potekala pod imenom: 

 

 

 

900km za 90let
GASILSKE BRIGADE LJUBLJANA


Ob tej priložnosti se na vas obračamo s prošnjo za pomoč pri organizaciji in izvedbi omenjenega podviga, ki jo dobite na tej povezavi. Veseli bomo vsakekga prispevka - finančnega ali materialnega. Vaš logotip bomo v ustrezni velikosti tudi natisnili na naš transparent. Slike, članki in ostali material bomo nato objavili v različnih gasilskih in ljubljanskih medijih.

Kje in kdaj bo potekala preizkušnja:
Termin: 2.9.2012 - 11.9.2012
Predvidena trasa: Beograd - Ohrid (daljša različica)
Člani odprave: 5 gasilcev GBL, 1 logistik, 1 logistik reševalec

Več informacij: dobite tukaj.