POŽAR AVTOBUSA V DELAVNICI LJUBLJANSKEGA POTNIŠKEGA PROMETA
14.01.
2017

Včeraj smo ob 13 uri in 18 minut prejeli klic, da gori avtobus na lokaciji podjetja Ljubljanski potniški promet na Celovški cesti. Na podlagi prijave je bil formiran prvi izvoz, to je dve vozili za gašenje in reševanje. Med potjo je bila pridobljena še informacija, da gre za vozilo na električni pogon. Po prihodu na mesto intervencije smo ugotovili, da se goreče vozilo nahaja v objektu, natančneje v karoserijski delavnici. Vodja intervencije je zato takoj odredil okrepitev posadke ter dodatna štiri vozila, tudi vozilo za gašenje in reševanje z višin.

Požar je bil hitro lokaliziran in tudi pogašen, dim pa se je zaradi odprtih prečnih prehodov razširil še v sosednjo ličarsko delavnico. V nadaljevanju so se gasila še posamezna žarišča in ohlajalo pregrete dele pogorišča. Zaprli smo prečne prehode in pričeli s prezračevanjem prostorov s pomočjo velikega nadtlačnega ventilatorja. Opravljen je bil tudi pregled strehe, ki ni pokazal večjih temperaturnih odstopanj.

 

Na intervenciji je sodelovalo skupaj 24 gasilcev s pomočjo sedmih vozil.

 

Luka Pance, ki je intervencijo vodil, je za oddajo Svet na Kanalu A izjavil: "Posebnosti te intervencije so bile, da je bil avtobus na električni pogon in da je bil parkiran v delavnici za popravila, kjer so obstajale še druge potencialne nevarnosti."

 

Foto: arhiv GBL