POTAPLJAŠKI TABOR GB LJUBLJANA
21.09.
2014

Potapljaški tabor Gasilske brigade Ljubljana je namenjen zaposlenim, potapljačem vseh kategorij, ki skladno s svojimi nalogami izvajanja zaščite in reševanja ob naravnih in drugih nesrečah, s pomočjo avtonomne potapljaške opreme, izvajajo naloge reševanja iz vode in na vodi. Namen tabora je, da udeleženci, ki imajo doseženo kategorijo potapljača 2. in 3. stopnje po mednarodno priznanih potapljaških šolah, obnovijo elemente potapljaških spretnosti in veščin, ki jih potrebuje gasilec-potapljač za izvajanje reševanja in pomoči.

 

Letos je tabor potekal v dveh skupinah med 15.9 in 20.9., vsaka skupina pa je aktivnosti opravljala 3 dni. Lokacija je bil Marine Sport Dive center v Moščenički Dragi na Hrvaškem.

 

V tem časovnem obdobju so potapljači opravili 6 potopov. Potop na ladijski razbitini Lina, na steni Kinkela in Brseča ter stažna potopa in nočni potop na "house reef-u" Marine Sport Dive centra. Tekom tabora so vsi prisotni potapljači izvedli tudi usposabljanje za potapljanje s plinskimi mešanicami NITROX, ter pridobljeno znanje praktično preizkusili med potopom na steni Kinkela.

 

Več fotografij dogajanja si lahko ogledate na uradnem facebook profilu Gasilske brigade Ljubljana

 

Avtor: Suzana Anžur