4. KOLESARSKI MARATON GBL
31.08.
2014

Kot ugotavljamo, je kolesarstvo vse bolj priljubljen šport tudi med gasilci.

Prav zato smo se ljubljanski poklicni gasilci že četrto leto zapored organizirali in priredili kolesarski maraton.

 

Prireditev je potekala, sedaj že tradicionalno, zadnjo soboto pred začetkom šole. Letos je bil to 30.8.. Dogodek je namenjen vsem zaposlenim Gasilske brigade Ljubljana, prostovoljnim gasilcem Javne gasilske službe Ljubljana, Oddelku za zaščito, reševanje in civilno obrambo Mestne občine Ljubljana ter družinskim članom in prijateljem. Osnovni in edini namen dogodka pa je skupno druženje.

 

Letos je bila trasa ravninska, v razdalji 60 km in je potekala preko sledečih točk oz. krajev: PGD Barje - Tržaška cesta - Podsmreka - Dobrova - Horjul - Velika Ligojna - Verd - Borovnica - Podpeč - Jezero - Lipe - PGD Barje. Skupno smo našteli 30 udeležencev, vseh kategorij in starosti.

 

Za varnost, okrepčilo in prvo pomoč so skrbeli letošnji soorganizatorji, člani Prostovoljnega gasilskega društva Barje. Po končani vožnji smo se v gasilskem domu odlično okrepčali s hrano in pijačo, katero so pripravili domači gasilci, ki jim gre velika pohvala in zahvala za izkazano voljo.

Tekom zanimivih pogovorov smo prišli do zaključka, da se sigurno zopet vidimo v soboto 29. avgusta 2015, na 5. kolesarskem maratonu Gasilske brigade Ljubljana.

 

Več fotografij dogajanja si lahko ogledate na uradnem facebook profilu Gasilske brigade Ljubljana.

 

Avtor: Jure Dolinar